گزینه های درمانی پارگی های منیسکوس
کیست انوریسمال استخوان
شکستگی اسکافوئید چیست؟ درمان آن چیست؟
شکستگی اسکافوئید به عنوان شایع ترین شکستگی استخوانی که در مچ دست دیده می شود شناخته می شود. استخوان اسکافوئید در امتداد انگشت شست در مچ دست واقع شده است و مهمترین استخوان مچ دست می باشد. این شکستگی معمولاً در اثر افتادن روی دست باز طوری که کف دست به زمین بیاید دیده می شود. ممکن است برای درمان این شکستگی نیاز به جراحی باشد.
شکستگی اسکافوئید چیست؟
شکستگی اسکافوئید، شکستگی استخوانی است که در جلوی مچ و در امتداد شست قرار داشته و در تحرک و انعطاف مچ دست نقش دارد. در این شکستگی، استفاده از دست باعث تشدید درد می شود و ممکن است درد در انگشت شست نیز احساس شود. شکستگی اسکافوئید که معمولاً در اثر افتادن روی دست اتفاق می افتد، با علائمی مانند تورم، حساسیت و درد در مچ دست خود را نشان می دهد. اگر درمان نشود، باعث آسیب دائمی شود.
علائم بهبود شکستگی اسکافوئید چیست؟
علائم بهبودی شکستگی اسکافوئید شامل کاهش درد و کاهش تدریجی تورم است. علاوه بر این، افزایش تحرک و قدرت مچ دست را می توان از جمله نشانه های بهبودی برشمرد. زمان بهبودی شکستگی اسکافوئید بسته به شدت شکستگی و نوع درمان ممکن است متفاوت باشد.
علائم شکستگی اسکافوئید چیست؟
اولین علامت شکستگی اسکافوئید درد در مچ دست است. علاوه بر این درد، تورم نیز ممکن است رخ دهد. علائم شکستگی اسکافوئید را می توان به شرح زیر فهرست کرد:
درد در انگشت شست بالای مچ دست
حساسیت و تورم در مچ دست
سختی و محدودیت تحرک هنگام حرکت مچ دست
درد هنگام فشار دادن به ناحیه ای که استخوان اسکافوئید در آن قرار دارد
در برخی موارد، کبودی روی مچ دست
درد برای روزها ادامه دارد
در برخی افراد، این علائم ممکن است پس از شکستگی خفیف باشد و به سختی قابل تشخیص باشد. در صورت تداوم علائم، مشورت با پزشک ضروری است.
علت شکستگی اسکافوئید چیست؟
شکستگی اسکافوئید زمانی اتفاق می افتد که استخوان در ناحیه مچ دست به دلیل افتادن روی مچ دست و ضربه می شکند. شکستگی استخوان اسکافوئید نیز ممکن است به دلایلی مانند ضربه یا تصادفات رانندگی رخ دهد. علل شکستگی اسکافوئید به شرح زیر است:
فرد با کف دست باز روی دست بیافتد
سقوط یا برخورد در ورزش هایی مانند فوتبال، بسکتبال و دوچرخه سواری
افتادن روی مچ دست فرد به خصوص در تصادفات وسایل نقلیه موتوری یا تصادفات دوچرخه
ضربه مستقیم یا ضربه سخت به مچ دست.
شکستگی اسکافوئید چگونه تشخیص داده می شود؟
تشخیص شکستگی اسکافوئید پس از معاینه فیزیکی و آزمایش های مختلف تصویربرداری به طور قطعی مشخص می شود و با روش درمانی صحیح می توان فرآیند را آغاز کرد. روش های مورد استفاده در تشخیص شکستگی اسکافوئید به شرح زیر است:
پزشک حساسیت را با اعمال فشار به ناحیه ای که استخوان اسکافوئید در آن قرار دارد از طریق معاینه فیزیکی آزمایش می کند. در صورت وجود شکستگی، هنگام فشار دادن به این ناحیه، درد احساس می شود.
اگر مشکوک به شکستگی اسکافوئید باشد، عکس برداری با اشعه ایکس انجام می شود.
با تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، جزئیات در بافت نرم و ساختار استخوان به وضوح آشکار می شود.
توموگرافی کامپیوتری (CT) برای مشاهده واضح تر محل و شدت شکستگی در استخوان اسکافوئید استفاده می شود.
در افرادی که تشخیص شکستگی استخوان اسکافوئید آنها دشوار است، می توان از سینتی گرافی استخوان استفاده کرد.
شکستگی اسکافوئید چگونه درمان می شود؟
درمان شکستگی اسکافوئید ممکن است بسته به عواملی مانند محل شکستگی، شدت آسیب و مدت زمان وجود آن متفاوت باشد. روش های درمان شکستگی اسکافوئید را می توان به شرح زیر توضیح داد:
شکستگی در استخوان اسکافوئید معمولاً با گچ گیری یا آتل درمان می شود. در این راه، هدف این است که استخوان بهبود یابد.
اگر قطعات استخوان شکسته جابجا باشند، نیاز به مداخله جراحی می باشد. در طی این فرآیند، قطعات شکسته ثابت می شوند تا به هم جوش بخورند.
از آنجایی که جریان خون اسکافوئید از یک طرف آن می باشد، با شکستن آن جریان خون در یکی از قطعات شکسته استخوان اسکافوئید قطع میشود، بنا بریان در شکستگی های جابجا و یا شکستگی هایی که بین دوقطعه فاصله افتاده است، جراحی ضروری است.
پس از درمان شکستگی اسکافوئید، نیاز به استفاده از گچ یا آتل برای مدتی وجود دارد. اطمینان از بهبودی کامل پس از درمان مهم است، زیرا ممکن است بر تحرک طبیعی مچ دست بسته به بهبودی کامل این استخوان است.
در برخی موارد شکستگی استخوان اسکافوئید جوش نمی خورد، در این موارد، پیوند استخوان گرفته شده از ناحیه دیگری را می توان در ناحیه شکسته قرار داد و یا پیوند عروقی انجام داد.
در برخی مراکز تحریک الکتریکی استخوان که شامل اعمال جریان الکتریکی با فرکانس پایین برای التیام بافتها و استخوانهای آسیبدیده است، انجام می شود.
سوالات متداول در مورد شکستگی اسکافوئید:
متخصص ارتوپدی،
فلوشیپ جراحی ستون فقرات و جراحی های کم تهاجمی آندوسکوپیک ستون فقرات،
دوره تکمیلی جراحی زانو و لگن و آرتروپلاستی (تعویض مفاصل) و آرتروسکوپی