
درد جلوی زانو (درد کشکک زانو) چیست؟ دلایل آن چیست؟

طول عمر پروتز زانو چقدر است؟
از 4 سبب فتق دیسک دوربمانید
شلوغی زندگی روزمره، ساعات کاری خسته کننده، استفاده زیاد از تکنولوژی و عدم تحرک، باعث افزایش تعداد موارد فتق دیسک شده است. با این حال، می توان با ایجاد چند تغییر ساده در زندگی خود از فتق دیسک که در همه گروه های سنی رخ می دهد، جلوگیری کنید.
دیسکی که بین مهره ها قرار دارد وظایف مهمی دارد. دیسک با جذب بارهای وارده به کمر، بالاتنه را به صورت عمودی نگه می دارد و به کمر اجازه می دهد در همه جهات حرکت کند. داخل دیسک هسته پالپوزوس خوانده میشود، ژله مانند بوده و محتوی آب بیشتر دارد و بیرون سخت تر است. با افزایش سن، هسته پالپوزوس به آرامی آب خود را از دست می دهد و ارتفاع فضای دیسک کاهش می یابد. فضای دیسک نمی تواند بارهایی را که در معرض آن است تحمل کند و با پارگی که در قسمت بیرونی دیسک ایجاد می شود شروع به بیرون زدگی می کند. نیروهای ناگهانی مانند بلند کردن بارهای سنگین، حرکات کنترل نشده، تصادفات رانندگی یا سقوط از ارتفاع می توانند باعث پارگی دیسک شوند.
اضافه وزن نداشته باشید و از سیگار کشیدن خودداری کنید:
اگرچه فتق دیسک به طور شایع مشکل افراد میانسال است، اما ممکن است در هر گروه سنی رخ دهد. در افرادی که سابقه خانوادگی فتق دیسک دارند بیشتر دیده می شود و میتوانیم عوامل خطر این بیماری را که احتمال بروز آن را افزایش می دهد، به شرح زیر فهرست کنیم:
- چاقی: دیسک هایی که انعطاف پذیری ستون فقرات را فراهم می کنند در اثر فشار وزن اضافی تغییر شکل می دهند و باعث فتق دیسک می شوند. می توان با کاهش وزن اضافی، خطر فتق دیسک را به حداقل رساند.
- عدم تحرک: عضلات گردن، پشت، کمر و شکم مهم ترین دستیارهای ستون فقرات هستند که وزن بدن را تحمل می کنند. سبک زندگی کم تحرک و بدون ورزش عضلات کمکی را ضعیف می کند و باعث می شود تمام بار روی ستون فقرات بیفتد. بار زیاد روی ستون فقرات باعث فتق دیسک می شود.
- بلند کردن بارهای سنگین: بار زیاد روی ناحیه کمر افرادی که در مشاغلی کار می کنند که نیاز به فعالیت بدنی سنگین دارند و مجبور به بلند کردن بارهای سنگین هستند باعث ایجاد فتق می شود. به همین دلیل فرد در انجام کارهایی که نیاز به فعالیت بدنی سنگین دارد باید حتما از کمر خود محافظت کند.
- استعمال دخانیات: از کشیدن سیگار باید خودداری کرد تا باعث افزایش تخریب دیسک نشود.

فتق دیسک می تواند باعث از دست دادن قدرت در پاهای شما شود:
دیسک پاره شده به ریشه عصبی فشار وارد می کند و باعث درد کمر و پا می شود. کمردرد که هنگام حرکت و نشستن افزایش می یابد، معمولا در هنگام استراحت کاهش می یابد. درد ساق پا که توسط بیماران به عنوان تیز و شوک الکتریکی توصیف میشود، بسته به ریشه عصبی آسیبدیده در سطوح مختلف پا دیده میشود. با پیشرفت بیماری، بیماران دچار بی حسی و گزگز در پاها، ضعف در پاها یا از دست دادن عملکرد می شوند. علاوه بر این، فشرده شدن آخرین قسمت نخاع باعث می شود که بیمار دچار مشکلات بی اختیاری ادرار شود. این علائم مهم بوده و مریض باید توسط پزشک ارتوپد و یا جراح مغز و اعصاب معاینه شود.

اگر استراحت درد کمر و پاهای شما را تسکین نمی دهد.
به بیمارانی که فتق دیسک تشخیص داده شده است، در صورتی که با وجود استراحت و استفاده از داروهای ضد درد، شکایت آنها همچنان ادامه داشته باشد، فیزیوتراپی داده می شود. در صورت ادامه درد بیمار با وجود درمان ها، بیمار باید با روش های تصویربرداری پیشرفته معاینه شده و تست تحریک الکتریکی عصب و عضله انجام گیرد. در صورت مطابقت معاینه و تصویربرداری با شکایات بیمار، جراحی برای بیمار توصیه می شود. با جراحی، فشار مکانیکی روی اعصاب خارج شده از نخاع برداشته می شود و به بیمار این امکان را می دهد که به زندگی خود بدون درد ادامه دهد.

متخصص ارتوپدی،
فلوشیپ جراحی ستون فقرات و جراحی های کم تهاجمی آندوسکوپیک ستون فقرات،
دوره تکمیلی جراحی زانو و لگن و آرتروپلاستی (تعویض مفاصل) و آرتروسکوپی