جراحی تعویض مفصل لگن
درد لگن و علت های آن
شما می توانید از شر خار پاشنه خلاص شوید!
خار پاشنه که اغلب در افراد مبتلا به ناهنجاری های پا، افراد دارای اضافه وزن و کسانی که به مدت طولانی با پای برهنه روی زمین سخت و در خانه راه می روند دیده می شود، در صورت عدم درمان به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره تأثیر می گذارد. در این اختلال که به شما احساس سنگ یا ناخن در کف پا می دهد، با تشخیص و درمان به موقع می توان شکایت را به طور کامل برطرف کرد.
اگر اولین قدم های روز دردناک است، مراقب باشید!
خار پاشنه در نتیجه التهاب ناحیه ای که غشای کف پا به پاشنه می چسبد، ایجاد می شود. غشای کف پا قوص کف پای انسان را نگه می دارد و از آنجایی که فرد مجبور است راه برود، فشار مکرر باعث پارگی های کوچک در آن ناحیه می شود. اولین و مهمترین علامت درد پاشنه پا است. بیماران اغلب در چند قدم اول پس از بلند شدن از رختخواب، در اولین ساعات روز، احساس درد شدید می کنند. وقتی روی ناحیه درد فشار داده می شود، انگار ناخنی زیر پاشنه پا وجود دارد. با راه رفتن در طول روز درد به تدریج کاهش می یابد. یکی دیگر از علائم خار پاشنه این است که درد پس از پیاده روی طولانی مدت به تدریج افزایش می یابد و حتی در زمان استراحت نیز ادامه می یابد.
دمپایی با کف نرم باید در خانه استفاده شود:
معاینه ارتوپدی در تشخیص خار پاشنه بسیار مهم است. تشخیص با توجه به شرح حال بیمار و شرایط بالینی بیمار انجام می شود. اگر در حین معاینه هنگام فشار دادن زیر پاشنه، درد احساس شود، عکسبرداری با اشعه ایکس درخواست می شود. در صورت تشخیص خار پاشنه، ابتدا به بیمار توصیه می شود از فعالیت هایی که باعث درد می شود دوری کند. بیماران مبتلا به خار پاشنه؛ در خانه نباید با پای برهنه راه بروند، از دمپایی با کف نرم استفاده کنند و در صورت امکان به جای کفش های سفت، کفش های ورزشی را ترجیح دهند. جدای از این اقدامات، استفاده از ساپورت های پاشنه سیلیکونی نیز توصیه می شود.
ماساژ و استفاده از کمپرس سرد برای اکثر بیماران مفید است:
در درمان خار پاشنه، اول از همه از ماساژ و کمپرس های سرد همراه با کرم های تسکین دهنده درد استفاده می شود. ماساژ باید با عقب کشیدن انگشتان پا، مالیدن سرد روی پاشنه به مدت 5 دقیقه و سپس استفاده از کرم های تسکین دهنده انجام شود. این برنامه باید 4-5 بار در روز تکرار شود. در نتیجه استفاده از کفش های با کف نرم همراه با ماساژ، اکثر شکایات بیماران بدون نیاز به درمان اضافی برطرف می شود. آنچه در اینجا نباید فراموش شود این است؛ خار پاشنه یک بیماری است که به کندی شروع می شود و در یک روز خوب نمی شود. ممکن است 3-4 هفته طول بکشد تا درد پاشنه از بین برود.
تزریق های مختلف روند بهبودی را تسریع می کند:
گزینه های بسیار دیگری برای درمان بیمارانی که از ماساژ و استفاده سرد بی بهره هستند، وجود دارد. رایج ترین این روش های درمانی تزریق زیر پاشنه پا است. قبل از تزریق، یک تزریق بی حس کننده به پاشنه پا یا مچ پا تزریق می شود تا بیمار در حین تزریق احساس درد نکند. در اینجا از تزریق کورتیزون یا تزریق PRP تهیه شده از خون خود بیمار استفاده می شود. پی آر پی روشی است که از خون خود بیمار تهیه می شود و بهبودی را افزایش می دهد. هدف از تزریق، تسریع در بهبود بافت پاشنه پا و تسکین درد است. پس از این تزریق ها، درد به میزان زیادی از بین می رود. بیمارانی که درد آنها پس از اولین بار ادامه دارد، می توانند پس از 10-15 روز دوباره تزریق شوند.
اکثر بیماران بدون نیاز به جراحی بهبود می یابند:
روشی که ESWT یا درمان با امواج شوک نامیده می شود را می توان برای بیمارانی که تزریق برای آنها به دلیل مشکلات سلامتی ناخوشایند است یا برای افرادی که پاسخ مثبتی از این درمان های تزریقی دریافت نمی کنند، انجام داد. تصور عموم بر این است که در این روش، برجستگی استخوانی که در عکس اشعه ایکس دیده می شود، شکسته می شود. د حالیکه آنچه در واقع انجام می شود افزایش سرعت بهبودی بافت با از تخریب بافت غیر نرمالی است که باعث ایجاد درد در ناحیه پاشنه به صورت کنترل شده می شود، می باشد. در این درمان اموج صوتی با فرکانس 2000-3000 به پاشنه پا وارد می شود و باعث خونریزی در آن ناحیه شروع می شود. اکثر بیمارانی که به ماساژ و درمان های تزریقی پاسخ مثبت نمی دهند می توانند نتایج موفقیت آمیزی از این روش کسب کنند. کمتر از 1 درصد از بیماران مبتلا به خار پاشنه نیاز به جراحی دارند. جراحی آخرین گزینه در درمان این بیماری است و در اکثر بیماران درمان بدون نیاز به جراحی با موفقیت انجام می شود.
متخصص ارتوپدی،
فلوشیپ جراحی ستون فقرات و جراحی های کم تهاجمی آندوسکوپیک ستون فقرات،
دوره تکمیلی جراحی زانو و لگن و آرتروپلاستی (تعویض مفاصل) و آرتروسکوپی